Hva vi KAN FÅ i Vestre Gran, del 1: Hva med en quiz-kveld på Kroa?

Håkon Grymyr - tilbyr seg å være quiz-leder

Håkon Grymyr – opphavsmann bak ideen om quizkvelder på Kroa. Han tilbyr seg også å være quiz-leder.
Foto: Juliane Grymyr

av Håkon Grymyr

Flere steder på Hadeland arrangeres det quiz-kvelder, og de går så det suser. Kanskje vi kan få til noe sånt i publokalene på Kroa?

Slik det er i dag, er det bare pensjonisttreffet som benytter lokalet to dager i måneden, ellers er det svært lite der. I forbindelse med Fokus Vestre Grans presentasjon av alt vi har mistet i Vestre Gran, har vi tidligere i dag presentert første del av en artikkelserie om det vi HAR. Her kommer første forslag om DET VI KAN FÅ.

En presentasjon av Amjid Hussain og Rojankrysset, hører naturlig hjemme her. Vi var innom ham for en prat i slutten av januar – og spurte om fremtidsplaner. Han har prøvd å få til endel opp gjennom årene, men med vekslende hell. Når utgiftene er blitt større enn inntektene, så er det naturlig å si stopp. Vi penset inn på flere ting, både med pub-lokalet, kafeen og butikken.

 

Quiz én kveld i uka (høst/vinter)

Det var et forslag vi (=Håkon Grymyr) kom med. Pensjonisttreffet har quiz på programmet fire dager i året i publokalet, og det er meget vellykket. Hvorfor ikke prøve å få til det samme for den øvrige voksne befolkningen i bygda? For oss er det få – eller ingen – tilbud. Vi satte fram forslaget for Amjid.

Amjid var noe betenkt, da han ikke hadde noen erfaring med quiz. Hvordan en gikk fram, hva det dreide seg om av utgifter, i form av premier. Hva med påmeldingsgebyr? Skribenten, som leder quizen på pensjonisttreffet, tilbød seg – som dugnadshjelp i starten, både med spørsmålene – og gjennomføringen, og Amjid takket for det.

Men – vi ble enige om – gjennom Fokus Vestre Gran sin nettside, og gjennom idrettslaget klubbavis, å etterlyse folk som har vært innom hos de profesjonelle arrangørene på Hadeland, og fortelle oss hvordan disse har lagt opp kveldene. Vi håper at disse kan hjelpe oss igang.

Én kveld i uka

Amjid Hussain flankert av sønnene Roy til venstre og Jan til høyre bak badisken i pubenFoto: Håkon Grymyr

Amjid Hussain flankert av sønnene Roy til venstre og Jan til høyre bak badisken i puben
Foto: Håkon Grymyr

Vi har tenkt oss èn kveld i uka, har ikke bestemt hvilken, og vi kunne tenke oss i tiden fra kl. 19.00 og utover. Vi vil ikke legge inn flest mulig runder, da disse quiz-kveldene først og fremst skal være en bygdekveld/hyggekveld, hvor den voksne delen av folk i bygda kan samles èn kveld i uka.

Vi ønsker ikke flere runder enn at vi kan ta oss en halv times pause, få kjøpt noe å spise og drikke og snakke med naboen. Men selvsagt er det tillatt å kjøpe en halvliter og ta med seg ved spillerbordet. Her skal det ikke være stress, her skal vi ha en hyggelig sammenkomst. Vi har tenkt oss å starte i oktober og holde på til ut i mars.

Her skal vi ha et påmeldingsgebyr – som ikke skremmer –  og da legger vi heller ikke opp til store premier, men såpass at den premierte runden går i overskudd.

Overskudd må også Amjid ha. Han skal fyre opp lokalet, og det koster. Han skal få inn endel på startgebyret. Det han først og fremst vil tjene noen kroner på, – og som får arrangementet til å gå i pluss, det er salg av mat og drikke.

Kom med innspill!

Amjid, skribenten og vestregran.no oppfordrer bygdefolket til å komme med innspill – både når det gjelder quiz-kvelder / hyggekvelder, og annet de ønsker å få til på Kroa. Ta kontakt med oss når du treffer oss på bygda,  ring oss (Håkon: 917 98 675, Rojankrysset: 61 33 40 47,  Grethe: 416 79 935) eller ta kontakt via tilbakemeldingsskjemaet på disse sidene.

Amjid, som kjøpte Handelslagsgården i år 2000, har vel ikke fått til handelsvirksomheten slik han hadde ønsket, og han innrømmer at han teller på knappene. Det ville være synd, om den siste handelsvirksomheten i bygda forsvinner.