Personvern

FOKUS VESTRE GRANS PERSONVERNERKLÆRING

Oppdatert 26.02.2018

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Fokus Vestre Gran samler inn og bruker personopplysninger.

Fokus Vestre Gran, ved styreleder, er behandlingsansvarlig for foreningens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

NETTBASERT BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Styreleder har det daglige ansvaret for Fokus Vestre Grans nettbaserte behandlinger av personopplysninger på vestregran.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som sende melding til foreningen og så videre. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Fokus Vestre Gran er databehandler for og utvikler av vestregran.no. Uniweb.no er er databehandler for vestregran.no gjennom drift og hosting av netthotellet, som nettstedet befinner seg på. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av Uniweb.

NETTSTATISTIKK

Fokus Vestre Gran samler ikke inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på vestregran.no.

INFORMASJONSKAPSLER

Cookies – hvordan fungerer det?

«Cookies» er en standard teknologi som de fleste nettsider benytter seg av i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og gjør at vi kan se hva du legger i en handlekurv og hvilket innhold som blir presentert for deg. Videre samler vi blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk og nettleserversjon med mer, dette for best mulig å tilpasse innholdet på vårt nettsted til deg som bruker. De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å godta cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

Hvordan slette Cookies?

Normalt sett er de fleste nettlesere stilt inn til å godta cookies. Vi gjør oppmerksom på at du kan slette cookies ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Hvilke cookies benytter vi?

Førstepartskapsler:

WordPress og WordPress innstikksmoduler.
Teknisk nødvendige informasjonskapsler. Se her for mer informasjon om hvordan WordPress benytter informasjonskapsler.

Tredjepartskapsler:
  • facebook.com
  • hadeland.no

SØK

Fokus Vestre Gran lagrer ikke informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter.

EPOST OG TELEFON

Fokus Vestre Gran benytter epost og telefon som en del av det daglige arbeidet. Styreleder har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng.

Foreningens tillitsvalgte benytter sine personlige epostkontoer i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle. Ved fratreden vil relevante eposter normalt bli overført til etterfølger i vervet.

Det sendes ikke sensitive personopplysninger med epost. Mottatte epost, som inneholder sensitive opplysninger, skal ikke distribueres videre og tas ut av epostsystemet. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig epost er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via epost.

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges hos teleoperatørene. Våre tillitsvalgte benytter sin mobiltelefon i sin kontakt utad. De tillitsvalgte har en oversikt over de siste anropene på sine telefoner og er selv ansvarlige for å vedlikeholde og slette disse loggene. Dersom en telefonsamtale er knyttet til en enkeltsak, vil det kunne bli skrevet et notat eller en epost etter samtalen. Det gjøres ingen øvrig systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres.